Spanje door de ogen van Instagram

Eind mei heb ik met Aïssa de provincie Andalusië bezocht. Omdat ik de eigenaar van het huisje dat we huurden beloofd had wat foto’s te maken, had ik mijn hele fotografie uitrusting meegenomen (statief, 2 statiefkoppen, 2 camera’s, flitsers). Een heel gezeul en heel wat geruzie op de luchthaven. Een bepaalde Ierse prijsvechter wilde per kilo bagage geld verdienen, en hij was dan ook heel blij toen ik bij de bagage drop-off aankwam.

Dat terzijde. Als je vakantie hebt, wil je niet de hele tijd zeulen, je wilt niet steeds het statief uit pakken en al helemaal niet objectieven verwisselen. Vakantie is ook ontspannen. En dat laatste zorgde ervoor dat ik ook mijn telefoon als fototoestel zou gebruiken. Aanvankelijk leverde dit nogal rechttoe-rechtaan foto’s op, en dat deed me de app Instagram installeren. Wat een leuke app. Het levert geen fotografiewaardig materiaal op, maar het kan wel uitstekend gebruikt worden om de sfeer van een vakantie weer te geven. Hieronder een Instagramatische samenvatting van onze vakantie in Andalusië, met als hoogtepunt het Alhambra in Granada!

Deze diashow vereist JavaScript.