Rob Honings

Graag wil ik me even voorstellen: mijn naam is Rob Honings. Ik ben woonachtig in het schilderachtige Zuid-Limburg, een regio bekend om haar mooie glooiende landschappen, haar Oostenrijk-in-eigen-land-ervaring en haar eigen karakter en eigen dialect. Maar deze regio is meer dan dat. Zuid-Limburg grenst aan België en Duitsland en wordt daarom ook de ‘Euregio’ genoemd. Ook heeft de regio een mijn verleden, waar je nu de sporen nog van kunt zien. Los van alle historie en mooie natuur, heeft de regio ook haar problemen zoals vergrijzing, leegstand en werkloosheid. Al met al is het een interessante regio die veel te bieden heeft, met name voor een fotograaf.

Fotografie is mijn favoriete vrijetijdsbesteding en als autodidact ben ik wel dagelijks bezig om mijn technieken en inzichten te verbeteren. Vanuit mijn beroep doe ik veel aan interieurfotografie. Toen ik begon met het fotograferen van voornamelijk wonen, was dat met een point-en-shoot-camera. Ik had geen oog voor lijnen, licht, compositie en vormen. Na 10 jaar interieurfotografie zijn mijn technieken veel beter en is mijn apparatuur behoorlijk uitgebreid. Inmiddels fotografeer ik creatief en ben ik bijv. in staat een 360 panorama van een ruimte te maken. Ook ben ik zeer bedreven in reisfotografie, natuurfotografie en experimentele fotografie.

In mijn vrije tijd en in mijn beroep maak ik ook veel gebruik van creatieve programma’s als Photoshop, Illustrator en Premiere (video). Photoshop gebruikte ik aanvankelijk voor advertenties, maar beetje bij beetje is daar meer bij gekomen. Zo maak ik eigen composities vanuit het niets, met gebruik van meerdere losse foto’s en word ik regelmatig gevraagd om een poster voor een evenement te maken. Daarnaast ben ik vaste fotograaf, filmmaker en ontwerper voor CV de Herringbiessere.

In het verleden heb ik een eigen website gehad, waarin regelmatig columns te lezen waren, deze website was te vinden onder de naam Cultaria. Daarna heb ik een website gehad met de naam CameraIllustris, waarbij mijn idee was om een gemaakte foto tot in detail te bespreken, om fotografie meer transparant te maken.
Door het werk voor onder andere CV de Herringbiessere en Fitline Bocholtz, en een grote wens om beroepsmatig als ontwerper/fotograaf bezig te zijn, heb ik een doorstart gemaakt van CameraIllustris. Op de huidige versie, voor mijn part CameraIllustris 2.0, heb ik besloten mijn portfolio te plaatsen. Hier laat ik zien wat ik gedaan heb en waar ik mee bezig ben. Bevalt hetgeen je ziet? Laat me iets weten via een van de sociale kanalen!