Rookverbod, bijeffecten anno 2015

image1

Het rookverbod is al een hele tijd geldend. En toch is de discussie nog steeds in volle gang. Als de overheid/gemeente/inspectie ingrijpt en boetes uitdeelt, komt er een stroom van negatieve reacties op gang. Uit het kamp van de voorstanders komt geen enkele tegenreactie. Waarom niet?

Is het zo dat er niet echt een kamp van voorstanders is, of zijn deze personen tevreden nu het rookverbod geldt en nageleefd wordt en houden ze zich handenwrijvend en wellicht grinnikend op de achtergrond? Ik denk dat er onder het kamp van voorstanders geen enkele café-ganger zit. Maar mocht er toch voorstanders voor het rookverbod zijn, dan hierbij wellicht een reden om toch weer eens op de voorgrond te treden.

De geïmproviseerde rookcabine in het café is thema van menig scherts, het niet naleven van het verbod is not-done, omdat ook nu daadwerkelijk gehandhaafd wordt (en eenmaal in het vizier…). Dan maar en masse de straat op. Dit resulteert niet alleen in deze straatvervuiling, zoals op de foto, maar ook voor de nodige geluidsoverlast en andersoortige buurtoverlast. Ik ben benieuwd wat de voorstanders van het rookverbod hier van vinden…

Mijn auto is behaard!

Vanochtend vroor het -2 graden. Tijd voor het ijsvrij maken van je autoramen, oftewel het prachtige ochtendritueel: krabben. De opkomende zon zorgde ervoor dat ik de achterruit niet hoefde te krabben,  maar dat niet alleen: de zon zorgde, samen met de aparte vorm van de bevriezing, voor deze bijzondere winterfoto’s. Hierop geeft de bevriezing het idee van haren. De foto’s zijn gemaakt met een Iphone 5s. Er is geen nabewerking toegepast.

Mijn auto is behaard!
Mijn auto is behaard!

IMG_4412